Een mooie opdracht: renovatie De Walvis


Een mooie opdracht: renovatie De Walvis

03 juni 2019

In opdracht van Maarsen Groep is Dura Vermeer gestart met de renovatie van kantoorgebouw De Walvis in Amsterdam. Het pand, gelegen aan de Grote Bickerstraat in het centrum van Amsterdam, zal een complete metamorfose ondergaan naar ontwerp van KAAN Architecten. 

De ingrepen aan het 10.000m2 grote pand zijn uitvoerig. Het kantoorgebouw zal tot op het casco worden gestript. Daarbij blijven alleen de vloeren, kolommen en de kern intact. Alle andere elementen worden grondig aangepakt. 

Aluverre Gevelbouw zal de nieuwe vliesgevel leveren waarbij er ronde raampjes in het glas geplaatst worden zodat het gebouw een nautische uitstraling krijgt. Deze te openen ronde raampjes zijn speciaal voor dit project ontwikkeld. Er komt tevens per verdieping een beloopbare gevelband volledig aan onze gevel te hangen waardoor deze veel zwaarder belast wordt. Als specialist in het bouwen en onderhouden van utliteitsbouw maken wij het onmogelijke mogelijk!

De kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw worden gerespecteerd, gebruikmakend van de nieuwste technieken waardoor het zal voldoen aan de huidige eisen. Dit zal resulteren in een eigentijds en duurzaam kantoorgebouw. Op het gebied van duurzaamheid heeft Maarsen Groep een BREEAM-excellent ambitie. 

Naar verwachting zal de renovatie aan het begin van het tweede kwartaal 2020 worden afgerond. Voor meer informatie verwijzen wij naar de projectwebsite: www.dewalvisamsterdam.nl

de-walvis-amsterdam-artist-impression-3.jpg


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring