Passende en duurzame geveloplossing voor huurappartementen Haringlocatie


Passende en duurzame geveloplossing voor huurappartementen Haringlocatie

13 april 2023

Dit keer belichten we een herontwikkelingsproject in Delft waar Aluverre Gevelbouw een bijdrage aan gaat leveren. Op de Haringlocatie, vernoemd naar de vroegere technische groothandel Haring, komen 39 huurappartementen waar Aluverre Gevelbouw een passende en duurzame geveloplossing voor heeft geleverd en gemonteerd.

Duurzaam

De nieuwe Haringlocatie wordt een aantrekkelijke plek in de wijk Delftzicht met woningen voor een breed publiek. De wijk heeft een groen en duurzaam karakter en de bouw sluit goed bij aan bij deze ontwikkelingen. Het ambitieniveau ligt hoog op het gebied van duurzaamheid en energie. Samen met Batenburg Bouw en Steenhuis Bukman Architecten hebben we gekozen voor materialen die aan dit ambitieniveau voldoen.

Zo gaat Aluverre de aluminium kozijnen met bijbehorend glas en dichte deuren gemonteerd en voorzien van een geïsoleerd sandwichpaneel. De kozijnen zijn goed geïsoleerd: het glas is zonwerend tripleglas met kunststof afstandhouders. Door het drievoudige glas (met twee keer een spouw) isoleert dit glas uitstekend. De kunststof afstandhouders zorgen ervoor dat de ruiten via de randen nog beter isoleren dan glas met traditionele afstandhouders. Aangezien het glas zonwerend is uitgevoerd, is in de zomer minder koeling nodig. Veel duurzame oplossingen binnen dezelfde gevel!

Het herontwikkelplan pakt duurzaamheid sowieso breed op: energietransitie, klimaatadaptatie, biodiversiteit, schone mobiliteit en circulaire economie. Alles wordt volgens de laatste kennis geïmplementeerd in het toekomstbestendige plan waar wonen met de natuur de standaard is. De woningen worden naar verwachting eind 2023 opgeleverd.

Passende oplossing
Bij elk project kijken we naar de best mogelijke oplossing. Vanaf de ontwerpfase tot de afwerking, Aluverre Gevelbouw blijft betrokken en kijkt verder. Naast de esthetische en bouwkundige eisen houden we ook de financiële aspecten goed in de gaten, zodat we niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange (onderhouds-)termijn de beste oplossing voor elk project maken.

De kozijnen en draaiende delen, zoals ramen en deuren, zijn in verschillende kleuren uitgevoerd. De kozijnen zijn muisgrijs en de draaiende delen grijsblauw. Rondom een aantal kozijnen die wat terug in de gevel liggen, is aluminium beplating toegepast. In het project zijn Kawneer steellook kozijnen geplaatst. Met de vormgeving van deze profielen zijn de klassieke stalen kozijnen nagebootst.

Benieuwd naar meer projecten die we hebben gedaan? Bekijk dan onze projectenpagina.

2230447-aluverre-content-13-april-2023-1080x1920.jpg  2230447-aluverre-content-13-april-2023-1080x1920.jpg 

am-hrl-ext-8-b-kopie.jpg  am-hrl-ext-6-b-kopie.jpg

Auteur

Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring