CNC-cursus brengt niveau weer stap hoger


CNC-cursus brengt niveau weer stap hoger

09 februari 2023

“Door de cursus hebben wij weer een stap gezet in de ontwikkeling van het werken met deze programmatuur.”

Door voortdurend te blijven leren en ontwikkelen, zijn wij in staat de hoogste kwaliteit te leveren! Daarom hechten we veel waarde aan het trainen en opleiden van onze medewerkers. Zelfs wanneer je zoals Dick Huisman en Gerard Hertsenberg jarenlang samenwerkt aan het programmeren van de CNC-bewerkingsmachine, blijft er altijd ruimte voor verbetering.

De cursus die Dick en Gerard hebben gevolgd, is door het verbeteren van de efficiency weer van toegevoegde waarde voor onze complete dienstverlening!

Aansturen bewerkingsmachine
Voor het bewerken van aluminium profielen tot kozijnen en vliesgevels maken wij gebruik van een CNC-machine. Het aansturen van deze bewerkingsmachine gebeurt met behulp van het programma LogiKal van leverancier Orgadata. Dick Huisman en Gerard Hertsenberg voeren deze werkzaamheden al jarenlang samen uit. Onlangs volgden zij een cursus van Orgadata. Gerard: “Dick voert als werkvoorbereider en calculator de gegevens van een specifieke opdracht in. Vervolgens zorg ik aan de machine dat het product op de juiste wijze verwerkt wordt.”

Voorbereiding belangrijk
Gerard “Hoe nauwkeuriger Dick de gegevens kan invoeren, hoe efficiënter de onderdelen voor de kozijnen of gevels uit de bewerkingsmachine komen. Mijn inbreng bestond met name uit het benoemen van terugkerende uitdagingen. Voorbereiding is het keyword!” Op basis van de opdracht tekent Dick de kozijnen. Gerard: “Wanneer Dick de gegevens via de server doorstuurt naar de CNC-machine, begeleid ik de bewerking van de aluminiumprofielen door de machine. Die losse elementen worden vervolgens op de montageafdeling samengesteld. Wij zorgen er samen voor dat de gegevens die Dick invoert zo accuraat mogelijk zijn.”

Stap zetten in ontwikkeling
Gerard: “De instructeur van Orgadata is hier bij Aluverre geweest. Door de cursus hebben wij weer een stap gezet in de ontwikkeling van het werken met deze programmatuur. Dick en ik werken al lang met de CNC-machine. Dit was een vervolgcursus, waarin weer een stap dieper is ingegaan op de mogelijkheden. We kunnen nu eenvoudiger omzettingen doen bij afwijkende bewerkingen. Het maatwerk-resultaat komt daarmee weer een niveau hoger te liggen.”

Voordeel van langdurige samenwerking
Het voordeel van de langdurige samenwerking tussen Dick en Gerard is dat ze goed zijn ingespeeld op elkaar. “We zien al snel of het klopt! Met deze nieuwe kennis gaan we aan de slag: uiteindelijk telt het resultaat wat in de praktijk wordt toegepast. Deze nieuwe werkwijze brengt ook weer vragen met zich mee: zo blijven we ons voortdurend ontwikkelen!”

Wilt u gebruikmaken van onze up-to-date en innovatieve werkwijze? Neem dan contact met ons op.

2230096-aluverre-content-09-02-2023-overzicht.jpg


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring