‘Je moet het samen maken’


‘Je moet het samen maken’

27 oktober 2022

Voor het monteren van onze gevels, kozijnen en glaswerk maken wij regelmatig gebruik van andere partijen. Van Der Lugt Montage uit Geldermalsen is zo’n relatie, met wie wij al jarenlang samenwerken. Ons vertrouwen in hen is groot: zo groot dat zij bij een project voor Totaalbed de projectbegeleiding zelf verzorgd hebben.

Diederik van der Lugt is al zeven jaar eigenaar van Van der Lugt montage en heeft al twintig jaar ervaring in de branche. Hij vertelt over dit project, en over zijn werk voor Aluverre Gevelbouw in het algemeen.

Verschillende opdrachten
“Wij werken heel het jaar door aan opdrachten voor Aluverre Gevelbouw. En dat zijn heel erg verschillende opdrachten: van klein tot groot, van woningen tot bedrijfspanden en van de regio tot Bonaire! Afhankelijk van de omvang van de projecten, zet ik mensen in. Wij hebben een team van zo’n 35 medewerkers. Eigen mensen én ingehuurd.”

Vliesgevels, kozijnen en isolatieglas
Diederik: “Voor het project van Totaalbed zijn we met twee ploegen van twee man in Hattemerbroek aan het werk. Het gaat om een bedrijfshal, waar ook kantoorunits bij horen. We monteren vliesgevels, aluminium kozijnen en we plaatsen het Isolatieglas. Een mooi project, maar in uitvoering weinig afwijkend wat we normaalgesproken in opdracht van Aluverre uitvoeren.”

Projectbegeleiding verzorgen
“Het bijzondere van dit project”, vervolgt Diederik is dat we de projectbegeleiding zelf verzorgen. Dat betekent de aansturing op de bouw, zorgen dat materialen op tijd geleverd worden en het inplannen van het kraanwerk. Kortom: wij zorgen dat er op tijd een product staat! Normaal gesproken krijgen we puur opdracht voor de montage. We verzorgen zelf vaker complete projecten: het is een prettig teken van vertrouwen dat Aluverre Gevelbouw hun projecten volledig aan ons overlaat.”

Ervaren medewerkers
Diederik: “Het werk verloopt voorspoedig. De planning wordt gehaald door onze ploegen. Eén ploeg bouwt de gevels op en de andere ploeg is verantwoordelijk voor de afstelling van de gevelconstructies en de profielen. Dat we dit keer ook de projectbegeleiding mogen verzorgen, heeft te maken met de krapte van ervaren medewerkers in onze branche. Ook Aluverre Gevelbouw ontkomt daar niet aan: de laatste tijd zetten meerdere opdrachtgevers ons ook in op de projectbegeleiding.”

Korte lijnen
“De samenwerking verloopt al die jaren al erg prettig”, besluit Diederik. “Kenmerkend zijn de korte lijnen. We zijn als een kind aan huis, ook onze medewerkers. Het is bevorderlijk dat je elkaar kent en weet waar je moet zijn. Aluverre Gevelbouw onderscheidt zich naar mijn mening in de kwaliteit van de aangeleverde materialen. Wat ze leveren is altijd goed! De bereidheid om dingen te veranderen is ook groot: waar wij in de praktijk tegenaan lopen, wordt door Aluverre Gevelbouw opgepikt: er wordt wat gedaan met onze feedback!”

Bonaire
“Omdat we beiden geen heel grote bedrijven zijn, is de bereidheid iets voor elkaar doen daardoor groter: we doen het echt sámen! Ik heb direct contact met Bob en Nicole, de eigenaren. Maar ook met Sebastiaan of Ferdy: wij weten bij wie we terecht kunnen en de communicatie verloopt helder. Tegenwoordig maken we zelfs een groepsapp aan per project, voor alle betrokkenen!” En dat werk op Bonaire? “Dat gaat om luxe villa’s, waar we al een aantal keer aan gewerkt hebben: dat zijn wel de krenten in de pap!”

Wilt u meer weten over de grote variatie in projecten die wij uitvoeren? Neem dan contact met ons op.

 

aluverre-content-27-10-2022-1200x675-overzicht.jpg

 


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring