Project ‘De Walvis’ opgenomen in VMRG boek ‘Façades 2021’


Project ‘De Walvis’ opgenomen in VMRG boek ‘Façades 2021’

04 juni 2021

De VMRG heeft onlangs de dertiende editie van het Façades boek uitgebracht, dit keer met als thema circulaire geveleconomie. Aluverre Gevelbouw is al jaren lid van de VMRG, jaarlijks wordt Aluverre Gevelbouw getoetst en voldoen wij aan een zeer uitgebreid pakket van kwaliteitseisen. Kwaliteit is één van onze kernwaarden en dat sluit naadloos aan bij het VMRG-keurmerk!

Als lid van de VMRG is Aluverre Gevelbouw trots dat het, mede door ons, gerealiseerde project ‘de Walvis’ is opgenomen in deze nieuwste editie. In opdracht van Maarsen Groep heeft dit kantoorgebouw een complete metamorfose ondergaan naar ontwerp van KAAN Architecten.

Aluverre Gevelbouw heeft hier, in goede samenwerking met Aldowa, de hoogwaardige nieuwe vliesgevel met robuuste gevelbanden gerealiseerd. Er zijn ronde ramen in het glas geplaatst, hetgeen een knipoog is naar het scheepvaartverleden van dit gebied. De te openen ronde raampjes zijn speciaal voor dit project ontwikkeld door Aluverre Gevelbouw. Tevens is er per verdieping een beloopbare gevelband volledig aan onze gevel gehangen, waardoor deze gevel veel zwaarder belast wordt.

De kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw zijn gerespecteerd, gebruikmakend van de nieuwste technieken waardoor het voldoet aan de huidige eisen. Dit eigentijdse en duurzame kantoorgebouw heeft dan ook het BREEAM ‘Excellent’-certificaat behaald.

Klik hier voor het artikel. 

facades2021.jpg


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring