Word jij mijn nieuwe collega projectleider?


Word jij mijn nieuwe collega projectleider?

21 mei 2021

Inmiddels is het 4,5 jaar geleden dat Martijn van Donselaar het projectbureau versterkte met zijn kennis en inbreng. Na een gesprek met algemeen directeur Nicole Smit had hij meteen een klik met Aluverre Gevelbouw en binnen no-time was Martijn een van de projectleiders. We gingen met Martijn in gesprek: zijn passie voor zijn vak spat eraf!

 martijn-van-donselaar.jpg

“Vol trots kijk ik terug op projecten zoals  “De campus van PVH”, het moederbedrijf van onder andere Tommy Hilfiger en Calvin Klein, een echte eyecatcher op de Danzigerkade in Amsterdam, en de herontwikkeling van De Walvis op een kleine bouwplaats in Amsterdam. Als projectleider wordt er aan alle kanten aan je getrokken, maar de kick om het toch iedere keer geregeld te krijgen is fantastisch. Op het moment dat het project klaar is, heb je dat met elkaar gefixt."


Er is geen project hetzelfde

Als Aluverre Gevelbouw gaan we net die stap verder en dat is waar we ons in onderscheiden. Of dat nu gaat over een technische uitdaging, de snelheid of de logistiek. Als projectleider ben je de spil in het geheel en verantwoordelijk voor de praktische uitvoering, planning en budget. Daarnaast heb je te maken met de belangen van alle meewerkende partijen, zoals de architect, opdrachtgever, leveranciers, montageploegen en natuurlijk de eigen belangen van Aluverre Gevelbouw. Het is van groot belang dat je aan kunt sluiten bij de verschillende personen, waarbij je de oplevering van het project en de diverse belangen voor ogen houdt.


Je blijft altijd leren

Naast de technische expertise die je als projectleider inbrengt, moet je het leuk vinden om je met alle niveaus in de bouwkolom te verbinden. Zo spreek je mensen binnen elk domein, of je nu onze eigen fabriek binnenloopt of op de bouwplaats rondloopt. Als projectleider heb je de uitdaging om de verschillende disciplines naadloos op elkaar aan te laten sluiten, waarbij je de verschillende belangen ziet en daarop anticipeert. Het allerbelangrijkste is dat je geïnteresseerd bent in het werkgebied en de expertise van de ander. Zo blijf je leren, verbeteren en de volgende stap in kwaliteit of efficiëntie zetten.


Loop nooit weg, maar ga voor de oplossing

Het ontwerp van de architect zijn de lijntjes op het papier, bij Aluverre Gevelbouw maken we van die lijntjes de concrete uitvoering die vervolgens op de bouw wordt uitgevoerd. Wat ik persoonlijk leuk vind aan mijn werk is de afwisseling. Naast mijn werk op kantoor loop ik zo’n 1,5 dag per week fysiek op de bouw. Daar heb ik een bouwvergadering met het projectteam en heb ik contact met de jongens op de bouw. Zo weet ik wat de status is van het project, en of alle benodigde materialen nog op voorraad zijn. Binnen elk project zijn er uitdagingen die je van tevoren niet kunt inschatten. Het tactisch omgaan met de uitdagingen en het altijd nakomen van je afspraken geeft een kick. Mijn motto is: Loop nooit weg, maar ga voor de oplossing! Zo kun je elkaar altijd de hand geven bij het opleveren van een prachtig project.


Waarom Aluverre Gevelbouw?

Als Aluverre Gevelbouw zijn we een betrekkelijk klein bedrijf met 16 collega’s. Toch kunnen we hele grote projecten aan met elkaar. Hard met elkaar werken heeft charme, juist omdat je elkaar kent en iedereen met veel hart voor de zaak zijn eigen rol oppakt. Dit ligt voor mij aan de basis dat ik 4,5 jaar geleden de klik met het bedrijf voelde én ik vandaag de dag nog steeds hier werk. De projecten spreken me aan, naast de manier van werken met de korte lijnen. Op het moment dat ik een idee heb werk ik het uit, presenteer ik dit bij de directie en dezelfde middag volgt het besluit. Dat geeft energie!

Als Aluverre Gevelbouw  zijn we altijd in ontwikkeling. Wat voor uitdaging we ook tegenkomen, Aluverre Gevelbouw gaat ervoor! Ben jij een projectleider met hart voor mooie projecten? Solliciteer dan op onze functie en wellicht worden we collega’s. “

Kijk hier voor meer informatie over deze vacature.

 


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring