Mooie opdracht: nieuwbouw en groot onderhoud Kiltunnel


Mooie opdracht: nieuwbouw en groot onderhoud Kiltunnel

11 maart 2021

In goede samenwerking met Mourik Infra B.V. mag Aluverre Gevelbouw een bijdrage leveren aan de nieuwbouw en het groot onderhoud van de Kiltunnel. De Kiltunnel verbindt de N217 vanuit 's Gravendeel met de N3 richting Dordrecht. 

Bij de nieuwbouw wordt het tolplein grondig vernieuwd met o.a. de overstap naar vijf tolstraten met verschillende betaalsystemen, waaronder contactloos betalen. Er komt een nieuwe geïntegreerde luifel en in de nieuwe situatie kunnen tolbeambten veilig bovenlangs oversteken naar de tolcabines. Ook het dienstgebouw (het technische hart van de tunnel) en de roltrapgebouwen worden grondig gerenoveerd. 

Aluverre Gevelbouw zal hiervoor alle deuren, ramen en (brandwerende) vliesgevels inclusief beglazing produceren én monteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de profielsystemen van Schüco. Ook de buitenzonwering wordt verzorgd door Aluverre Gevelbouw. Het unieke aan dit project is dat het trapgebouw, de middencabine, het kantoorgebouw en de geïntegreerde luifel één doorlopende gevel lijken die in werkelijkheid onderbroken wordt. Het is dé eyecatcher van de nieuwe Kiltunnel. 

Aluverre Gevelbouw is trots een bijdrage te mogen leveren aan een toekomstbestendige tunnel, waar veiligheid en beschikbaarheid gegarandeerd zijn en blijvend wordt voldaan aan de eisen van wet- en regelgeving. 

Beeld Kiltunnel


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring