Transformatie van kantoorverzamelgebouw in Amsterdam


Transformatie van kantoorverzamelgebouw in Amsterdam

10 november 2020

Aan de Ellermanstraat in Amsterdam is het kantoorverzamelgebouw The Wearhouse volledig getransformeerd van een industrieel gebouw naar een werkplek voor creatieve bedrijven. Dit project is gelegen in het bedrijventerrein 'de Omval' waar de laatste jaren veel is gerenoveerd en nieuwbouw heeft plaatsgevonden. 

Aluverre Gevelbouw heeft hier de nieuwe voor- en achtergevel geleverd en gemonteerd. Het betreft 362 m2 aan vliesgevel, 3 deuren en een daklicht waarbij gekozen is voor Schüco FWS50. Daarnaast zijn er nog diverse losse kozijnen van Schüco AWS/ ADS 65 geplaatst. Hiermee is een gedateerd donker en gesloten pakhuis getransformeerd naar een licht en open gebouw. 

Deze transformatie heeft als doel verbetering van het comfort, het creëren van tevreden huurders, betere verhuurbaarheid, verlaging van de energiekosten én een waardevermeerdering van het onroerend goed. Daarnaast is de opdrachtgever voorbereid op de komst van het verplichte energielabel C per 1 januari 2023 hetgeen een opstap is naar de energielabel A verplichting in 2030.

In goede samenwerking met de Koers Groep BV is deze transformatie volgens planning verlopen. Het pand heeft een frisse en moderne uitstraling gekregen en is voor het oog een compleet nieuw gebouw. 

Aluverre Gevelbouw, uw partner voor zowel renovatie, transformatie als nieuwbouw! 

beeld-ellermanstraat-ams2-met-logo.jpg


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring