Voortgang in beeld: Renovatie De Walvis


Voortgang in beeld: Renovatie De Walvis

14 april 2020

Aan de Grote Bickerstraat in het centrum van Amsterdam ondergaat het kantoorgebouw De Walvis een complete metamorfose naar ontwerp van KAAN Architecten. In opdracht van Maarsen Groep is Dura Vermeer begin 2019 begonnen met deze renovatie en zal dit project naar verwachting het 2e kwartaal van 2020 opgeleverd worden.

Het kantoorgebouw is tot op het casco gestript en alleen de vloeren, kolommen en de kern is intact gebleven. Aluverre Gevelbouw heeft de nieuwe vliesgevel geleverd waarbij er ronde raampjes in het glas geplaatst zijn waardoor het gebouw een nautische uitstraling heeft. Deze raampjes, die ook geopend kunnen worden, zijn speciaal voor dit project ontwikkeld. Er is tevens per verdieping een beloopbare gevelband volledig aan onze gevel bevestigd waardoor deze veel zwaarder belast wordt.

Bij deze renovatie zijn de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw gerespecteerd, worden de nieuwste technieken gebruikt en voldoet het aan de huidige eisen. Dit resulteert in een eigentijds en duurzaam kantoorgebouw. Voor meer informatie verwijzen wij naar de projectwebsite: www.dewalvisamsterdam.nl

beeld-voortgang-de-walvis.jpg


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring