Certificering brandwerende deuren behaald!


Certificering brandwerende deuren behaald!

02 maart 2023

Weet jij hoelang een brandwerende deur minimaal vlamdicht moet blijven? Daar wil je natuurlijk liever niet in de praktijk achter komen, want je hoopt dan al veilig buiten te staan. Elke brandwerende deur moet gekeurd worden volgens strenge eisen. Bij Aluverre Gevelbouw maken we deze deuren zelf in de fabriek! Wij zijn daarom trots dat onze brandwerende deuren opnieuw zijn goedgekeurd en gecertificeerd!

Levensreddend
Met brandwerende deuren kan je de brand- en vluchtveiligheid van een gebouw of woning flink verhogen. Door weerstand te bieden tegen vuur en het vertragen van de vlammen naar een andere kamer, geef je mensen meer tijd om veilig te ontsnappen. Deze deuren verhogen dus je overlevingskans! Steeds vaker worden brandwerende deuren ook in woningen gebruikt, omdat de afwerking van de deuren niet alleen meer industrieel is. Ook in het type is steeds meer keuze, denk aan brandwerende schuifdeuren, draaideuren en roldeuren. Het is niet alleen de deur zelf, maar het gaat om een complete set om een ruimte te beschermen tegen brand, inclusief ophanging en andere hulpstukken. De installatie dient uitsluitend door professionals gedaan te worden. Na afloop mogen niet zomaar aanpassingen worden gedaan.

Strenge eisen
Aluverre Gevelbouw besteed al lang veel aandacht aan kwaliteit en veiligheid. Wij weten daarom alles over de eisen die gesteld worden en aangezien we de brandwerende deuren in eigen productie maken, houden we zicht op het kwaliteitsproces. In Nederland moeten brandwerende deuren voldoen aan de eisen in het Bouwbesluit. Bij het testen van een deur wordt rekening gehouden met de vlamdichtheid, stabiliteit en het isolerend vermogen. Doordat de temperatuur door de vlammen aan de ene kant flink stijgt, moet de temperatuur aan andere kant van de deur zo laag mogelijk blijven. Verhitting levert namelijk brandgevaar op. Onze brandwerende deuren hebben een thermische isolatie die temperatuurstijgingen zo laag mogelijk houden.

Zestig minuten
In Europa geldt een uniforme regelgeving en daarom is sinds 2019 een CE-markering op brandwerende deuren verplicht. De CE-markering geeft aan hoelang zo’n deur minimaal vlamdicht is. In Nederland is dit minimaal zestig minuten. Bij Aluverre Gevelbouw ben je dus zeker dat een brandwerende deur aan al deze strenge eisen voldoet.

Vraag ons gerust om advies over onze brandwerende elementen die we kunnen maken en welke oplossing voor jouw ruimte het beste is. Neem contact met ons op.

 

Brandwerende deur

 


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring