Van klooster naar verzorgingshuis


Van klooster naar verzorgingshuis

23 februari 2023

“Een bijzonder renovatieproject: van oud klooster naar verzorgingshuis!”

In opdracht van onze partner Aalberts Bouw leverden wij aluminium vliesgevel voor de ‘Monnikenberg’ in Hilversum. Het complex wordt getransformeerd tot een woonzorglocatie voor Wonen bij September. Het oude klooster wordt verbouwd tot twee woonhuizen, waar per woning 20 tot 22 ouderen met dementie kunnen wonen.

Architect Jan Thijs Groenendijk van Arcom maakte een ontwerp, waarbij de villa en de kapel behouden blijven en grondig worden verbouwd. De bestaande vleugels worden voorzien van een nieuwe ‘tijdslaag’. Woonkamers en verkeersruimten worden toegevoegd. Onze technisch tekenaar Dilara Güngören was nauw betrokken bij dit fraaie project.

Bijzonder renovatieproject
“Het klooster was één van mijn eerste projecten bij Aluverre Gevelbouw”, vertelt Dilara. “Een bijzonder renovatieproject: van oud klooster naar verzorgingshuis! De eerste keer dat de projectleider en ik naar de locatie gingen, was het nog vroeg in de ochtend. Het had geregend en er was nauwelijks iets te zien, omdat het klooster in het bos ligt. Toen de zon op kwam, zag ik het gebouw voor het eerst: heel bijzonder!”

Werkvoorbereiding en tekenen
Dilara vervolgt: “Wij zijn gevraagd een vliesgevel te plaatsen aan de nieuwe vleugel van het gebouw. Mijn rol bestond uit de werkvoorbereiding en een deel van het tekenwerk. Het uittekenen van de puien en de bevestigingen aan de bouwkundige delen van het gebouw. Mooi en precies werk.”

Uitdaging
“Het in detail uittekenen van de puien en de aansluitingen in het gebouw was een uitdaging”, zegt Dilara. “Er zaten lastige hoeken in de vliesgevel, die samengevoegd werden met sandwichpanelen. Dat is een ingewikkelde hoek voor de montage, maar ook moeilijk om uit te werken. In de praktijk is de constructie meestal niet zo recht als op de tekening. Daarom moest ik genoeg rekening houden met speling in de bouw.”

Trots
Dilara: “Het werk voor ons aan het klooster zit er bijna op. Ik ben trots op het resultaat. Het mooie, vrije zicht door de vliesgevel!”

Wil je meer weten over dit mooie project? Neem dan contact met ons op.

 2230096-aluverre-content-feb-2023-website.jpg  2230096-aluverre-content-feb-2023-website(1).jpg

Bron fotografie: Arcom


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring