Meer kansen door een bredere markt


Meer kansen door een bredere markt

12 januari 2023

“Goed communiceren met opdrachtgevers en meedenken over oplossingen!”

De toekomst biedt mooie en nieuwe kansen, zien Nicole en Bob Smit. Als directie van Aluverre Gevelbouw kijken zij terug op 2022 en zien zij mogelijkheden en uitdagingen in 2023. De plannen zijn helder: doorgaan met goed werk afleveren, de interne kennis uitbreiden en gebruik maken van de nieuwe kansen die zich voordoen.
 
Bob: “Met een aantal leuke projecten in het vooruitzicht geven we villabouw een boost. Verder denk ik dat renovaties ook veel mogelijkheden bieden. Die trend is afgelopen jaar al ingezet!”
 
Creatieve oplossingen
In gesprek met Nicole en Bob Smit over het achterliggende jaar van Aluverre Gevelbouw valt al snel het woord ‘problematiek’. Nicole: “Onze sector heeft nu eenmaal te maken met zaken als stikstof, stijgende energiekosten, moeizame vergunningstrajecten en de leveringsproblemen van materialen. Onze kracht in 2022 was dat wij creatief met onze opdrachtgevers gekeken hebben hoe we kosten konden beheersen.”
 
Goed communiceren
“Prijsverhogingen zijn lastig mee om te gaan. Vervelend voor álle betrokkenen. Dan is het belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt”, vervolgt Nicole. “Het treft heel de bouwketen. Onze manier daarmee om te gaan is goed communiceren met opdrachtgevers over mogelijke gevolgen en vooral ook meedenken over oplossingen!”
 
Meebewegen met markt
Bob: “In 2022 is ons werkterrein van utiliteit meer verschoven naar woningbouw. Dat is logisch, gezien de verhouding tussen vraag en aanbod. Wij zagen die verschuiving aankomen en zijn blij met onze keuze voor de toevoeging van een systeemleverancier aan ons pakket. Daardoor beschikken we nu over systemen die zijn toegespitst op beide markten. We bewegen mee met de markt en ook intern is de kennis aanwezig.”
 
Breder werkveld
“Ons werkveld is verbreed”, vult Nicole aan. “Wij hebben geanticipeerd op de mogelijkheden in de renovatiemarkt. Die projecten spelen zich nu voornamelijk af in de utiliteit, maar de opdrachten in de woningbouw nemen toe. In ons geval betreft dat voornamelijk hoogbouw: appartementencomplexen.”
 
Gebogen vliesgevels en veel schuifpuien
Bob: “De ontwikkelingen uit 2022 gaan toenemen in 2023. We hebben al een aantal mooie opdrachten binnen, bijvoorbeeld ons werk aan het renovatieproject van de Hotels van Oranje. Dat is een heel mooie uitdaging, met gebogen vliesgevels en veel schuifpuien. We zijn heel trots op deze opdracht!” Nicole: “Het is een exclusief hotelcomplex aan de boulevard in Noordwijk aan Zee!”
 
Speerpunt luxe villa’s
“Ook de Ivy appartementen in Nieuwegein en projecten in Delft en Zeist zijn het vermelden waard. Bovendien staat een aantal luxe villa’s op stapel. Dat is echt een speerpunt voor het nieuwe jaar. Goed om te merken dat de extra aandacht die we daar sinds het einde van 2022 aan schenken zijn vruchten afwerpt!” Nicole: “We hebben een mooie trip gemaakt met een select gezelschap architecten naar onze leverancier Sky-Frame in Zwitserland. Dat doen we met opzet in kleine groepen, waar veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. De eisen op het gebied van villabouw worden steeds extremer en wij willen die wensen vervullen!”
 
Vervullen van vacatures
Bob: “Het vervullen van onze vacatures is een ander doel voor 2023. We werken daar hard aan, zodat ons team klaar is voor de groei die we voor ogen hebben.” Nicole: “We zijn trots op het mooie werk dat we met heel ons team leveren. We zoeken altijd naar creatieve oplossingen en blijven ons ontwikkelen. En een beetje gezelligheid is ook belangrijk!”

Nicole Smit
Bob Smit

 
Bent u benieuwd naar onze gevarieerde dienstverlening? Neem dan contact met ons op.

 

2221658-aluverre-content-jan-2023-1080x1080.jpg

Auteur

Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring