Luxe villabouw: ‘Trots op de waardering van architecten en opdrachtgevers!’


Luxe villabouw: ‘Trots op de waardering van architecten en opdrachtgevers!’

17 november 2022

"Elke villa heeft zijn eigen verhaal: modern of landelijk, er is altijd een uitdaging en het is altijd divers!”

‘Mooier, groter en slanker’: dat is doorgaans de vraag van architecten of opdrachtgevers wanneer wij betrokken zijn bij luxe villabouw. Dan zijn ze bij Aluverre Gevelbouw aan het juiste adres, want wij houden van uitdagingen! Bob Smit vertelt in dit interview welke specifieke kwaliteiten komen kijken bij gevels, kozijnen en schuifpuien voor de luxe villabouw.

“Onze betrokkenheid bij projecten in het hogere segment van de villabouw is erg compleet”, opent Bob. “Het voortraject is zeker zo belangrijk als de daadwerkelijke productie en montage.”

Wensen in kaart brengen
Bob: “Wanneer we in overleg met de architect of opdrachtgever de wensen helder in kaart hebben gebracht, adviseren wij welke oplossing in onze ogen het beste past bij de wensen. ‘Kan niet, bestaat niet’ bij ons: we zoeken altijd naar mogelijkheden. Binnen onze bestaande producten en op basis van onze ervaring.”

Opdrachtgevers bij de hand nemen
“Tijdens die voorbereidende fase nemen we opdrachtgevers bij de hand. We stellen verschillende types kozijnen voor, bespreken de waardes en bepalen samen welk product het meest geschikt is voor de specifieke vraag.” Bob vervolgt: “In de basis is alles wat we doen ‘maatwerk’. Dat heeft met allerlei factoren te maken: wordt een villa aan de kust of in het binnenland gebouwd, bijvoorbeeld. Al die voorwaarden bepalen welke keuzes we moeten maken. Wat zijn de BENG-eisen, wat is de isolatiewaarde van de puien en gebruiken we dan dubbel of triple glas?”

Adviseren op detailniveau
Bob: “In het voortraject adviseren we tot op detailniveau: over kleurgebruik, welk materiaal en hoe we omgaan met de scharnieren. Dat is een heel leuk traject! Het filteren van de exacte wens, zodat we zeker weten dat de opdrachtgever krijgt wat hij wil. Wanneer er een akkoord is op de prijs, gaat onze engineersafdeling aan de slag en na een controle door architect, aannemer en opdrachtgever bestellen we de materialen en starten we met de productie en de montage.”

Partners in Duitsland en Zwitserland
“Voor de luxe villabouw werken we samen met twee partners, Schüco uit Duitsland en het Zwitserse Sky-Frame. Beide met hun specifieke kwaliteiten en eigenschappen. We nodigen opdrachtgevers graag uit bij ons in de showroom, waar wij de panorama designgevels van Schüco tonen. We nemen opdrachtgevers ook mee voor een bezoek aan de showroom van onze partner Sky-Frame Benelux, of voor een fabrieksbezoek in Zwitserland.

Uitdaging en divers
Bob, tot slot: “Elke villa heeft zijn eigen verhaal: modern of landelijk, er is altijd een uitdaging en het is altijd divers! En onze werkwijze slaat aan! Voorbeelden daarvan zijn dat we gevraagd zijn voor de eigen woningen van vooraanstaande architecten. En de villa’s op Bonaire, die al gebouwd zijn en nog gebouwd worden! Die erkenning is leuk én maakt ons trots!”

Wilt u meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van onze luxe villabouw? Neem dan contact met ons op of bekijk onze pagina over villabouw.

villa-amsterdam-20210416-37lowresfotobvanhoek(1).jpg

Auteur

Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring