Schüco en Aluverre Gevelbouw: intensieve samenwerking


Schüco en Aluverre Gevelbouw: intensieve samenwerking

20 oktober 2022

"Aluverre Gevelbouw daagt ons vaak uit met projectmatige maatwerkoplossingen!”

Schüco is een Duits bedrijf wat al sinds 1951 raam- deur en gevelsystemen ontwikkelt. Zij leveren deze halffabricaten én ondersteunen klanten bij de verdere toepassing van hun aluminium of kunststof producten. Schüco opereert al 25 jaar in Nederland en werkt al sinds 1989 met ons samen. Leon Zandvliet is de commerciële intermediair met Aluverre Gevelbouw.

Leon: “Wij werken intensief samen met Aluverre Gevelbouw. We adviseren hen bij technische uitwerkingen en zoeken gezamenlijk naar oplossingen. We proberen samen zo slim mogelijk een gevel te ontwerpen. Daarbij staan een goede prijs-kwaliteit verhouding, de esthetische waarde en kwaliteit bovenaan!”

Efficiënt systeem
“We trekken al jaren samen op”, vervolgt Leon. “Aluverre maakt gebruikt van onze software voor de calculatie, het tekenen en de software voor het produceren van de gevelelementen. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van onze CNC- en productiemachines. De digitalisering gaat alsmaar door en Aluverre Gevelbouw is daar goed voor uitgerust: ze maken gebruik van een heel efficiënt systeem. De fysieke productie van profielen gebeurt in Duitsland en omliggende Europese landen. Met deze profielen en het Schüco beslag en toebehoren, vervaardigt Aluverre Gevelbouw in haar professionele werkplaats zelf de gevelelementen.”

Introduceren & presenteren
Leon: “Onze techneuten ontwikkelen gezamenlijk projecten. Medewerkers van Aluverre Gevelbouw gaan regelmatig naar ons hoofdkantoor in Bielefeld, in Duitsland. We introduceren ook graag nieuwe medewerkers en geven presentaties van de mogelijkheden met onze producten. Zij ervaren dan ook ons technologie- en testcentrum. In de periode van 2020 tot en met 2025 wordt 95 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe gebouwen. Inmiddels zijn onder andere ons nieuwe hoofdkantoor Schüco-One, het nieuwe Welcome-Forum, een demo-werkplaats voor onze machines en een volledig geautomatiseerd magazijn gerealiseerd. Deze ontwikkelingen tonen wij graag aan onze klanten, maar ook aan de relaties van onze klanten. Zoals, de aannemer, architect en opdrachtgevers en ontwikkelaars.”

‘Ze dagen ons uit’
“Vanuit onze commerciële vestiging in Vianen zetten we vervolgens inhoudelijk de puntjes op de ‘i’ van onze samenwerking”, vertelt Leon. “Onze projectadviseurs werken samen met bijvoorbeeld Martijn of Sebastiaan van Aluverre Gevelbouw. Hun wensen worden in de praktijk vorm gegeven. Behalve dat het ontwerp onderscheidend is, moet het natuurlijk ook voldoen aan bouwfysische eisen. Als producten afwijken van de standaard, laten wij de plannen technisch beoordelen door ons hoofdkantoor: Aluverre Gevelbouw daagt ons vaak uit met projectmatige maatwerkoplossingen!”

Unieke ontwerpen
Leon: “En wij laten ons graag uitdagen! We gaan mee in het denken over unieke ontwerpen. Hoe zetten we het idee om naar iets wat in de praktijk valt uit te voeren? Het mooie van Aluverre Gevelbouw is dat ze fantastische projecten opleveren met een relatief klein team. Onze relaties zijn vaak verbaasd over zoveel indrukwekkende projecten die op hun palmares prijken! En dat is een breed scala: van exclusieve villa’s, tot kantoorpanden als echte eyecatchers. Voorbeeld is de Danzigerkade Amsterdam: dat wordt wel ‘Aluverre Avenue’ genoemd!

Verantwoordelijkheid nemen
Leon vervolgt met voorbeelden: “Het nieuwe kantoorpand van Stout, maar ook het tolplein van de Kiltunnel. En de klasse van Aluverre Gevelbouw blijft niet beperkt tot de constructies, maar gaat ook over logistiek: ‘hoe gaan we dat realiseren? Hoe krijgen we die gevel op de juiste plek?’ Ze benaderen het niet eendimensionaal, maar innovatief. Ze gaan geen uitdagingen uit de weg. Daarbij valt Aluverre Gevelbouw terug op vaste relaties in de bouwketen. Ze zijn er zich terdege van bewust dat bestendige samenwerking belangrijk is! Net als Schüco, nemen ze daarbij hun verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid én de omgang met hun medewerkers!”

“De lijnen zijn kort: ze weten me allemaal te vinden”, besluit Leon. “Zowel de directie als de technische mensen. Aluverre is wendbaar en speelt goed in op de wensen van hun klanten: tevreden klanten komen terug!”

 

lz2.jpg


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring