Maak kennis met Aad


Maak kennis met Aad

13 oktober 2022

‘Trots op het product dat we maken’

Aad Cornelissen werkt alweer veertien jaar bij Aluverre Gevelbouw. Met zijn ruime ervaring in de logistiek, kwam hij binnen om het ERP-systeem te optimaliseren. De bedrijfsprocessen functioneren vloeiend, maar Aad is gebleven!

Aad: “Het spreekt voor zich: waarom ik het hier zo lang vol hou. Overal zijn natuurlijk pieken en dalen: ook bij Aluverre Gevelbouw kan het druk en chaotisch zijn. Maar het is een perfect bedrijf!”

Trots
“We maken met z’n allen een heel mooi product”, vervolgt Aad. “We werken in een platte organisatie. De deuren staan hier altijd open en de lijnen zijn kort. Het is een leuke club collega’s, wat gekenmerkt wordt door het minimale verloop. We zijn trots op het werk dat we samen verzetten! Ik ben altijd weer blij met het resultaat na de productie. Dan denk ik: dat hebben we mooi voor elkaar met een klein team. Het is ook leuk dat ik familie of vrienden kan laten zien wat we hebben gemaakt, wanneer we langs een pand met onze gevel rijden!”

In de praktijk ontwikkeld
Aad: “Van origine ben ik medisch instrumentenmaker. Maar sinds computers in die branche steeds bepalender werden, ben ik in de logistiek terecht gekomen. In die richting heb ik mij vooral in de praktijk ontwikkeld. Op mijn kaartje staat ‘productiemedewerker’, in de praktijk ben ik vooral ‘logistiek medewerker’, maar als ze ‘magazijnmeester’ zeggen luister ik ook!”

Logistieke traject verzorgen
“Onze projectleiders hadden te veel tijd nodig wanneer ze op zoek waren naar materiaal. Daar heb ik orde in aangebracht. Na verloop van tijd kwamen daar meer taken bij: transporten regelen, bijvoorbeeld. Uiteindelijk verzorg ik nu het logistieke traject. Vanaf het rapen van de materialen, tot het verzendklaar maken van eindproducten en alles wat er tussendoor bij komt kijken!”

Productie ondersteunen
Aad: “Wanneer het logistieke werk het toelaat, ondersteun ik ook op de productieafdeling. Met het op orde maken van vliesgevels, aan de machine. Uiteindelijk ben ik technisch onderlegd. We streven ernaar de zaken steeds mooier en vlotter voor elkaar te krijgen. We blijven bedenken hoe het beter kan: sneller en efficiënter. Daar zit een stijgende lijn in, al gaat het nooit zo snel als je eigenlijk wil.”

Kwaliteitscontroles
“Mijn dagindeling? Voorraadcontroles, raaplijsten opvolgen, bestellingen plaatsen. Nagenoeg heel de werkdag ben ik daar mee bezig. Laden en lossen gaat heel de dag door. Ik hou toezicht, zodat alles goed te vinden is. Daarnaast maak ik de uitzendkrachten wegwijs én voer ik kwaliteitscontroles: staan de puien beschermd en krasvrij op de bokken, zijn de pallets goed geplaatst? Alles moet compleet zijn voor gepland transport!”

Vrije tijd
Aad, tot besluit: “In mijn vrije tijd hou ik van korte vakanties met mijn gezin. Met mijn vrouw, dochter en zoon gaan we dan een lang weekend naar een vakantiepark in Nederland. We zijn al 31 jaar getrouwd en onze kinderen zijn 27 en 30 jaar oud. De kinderen zijn het huis uit, maar gaan nog graag met ons op pad! Daarnaast klus ik veel in huis - ik hou niet van stilzitten - en gaan we graag uit eten. Wanneer ik naar muziek luister is het rock: Rammstein, Anouk, Alanis Morissette…”

 

 Aad Cornelissen

 


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring