Busitel: trots op deze transformatie!


Busitel: trots op deze transformatie!

16 september 2022

Vorig jaar kondigden we al aan dat we onderdeel mochten uitmaken van de grote transformatie van het gebouw genaamd ‘Busitel’. Dit kantoorgebouw is gelegen op een zeer prominente locatie in het zakencentrum Amsterdam Sloterdijk. Onze werkzaamheden aan de gevel zijn inmiddels afgerond en we laten jullie graag het eindresultaat zien!

Naar het ontwerp van RoosRos Architecten en in samenwerking met Whitewood, Koers Groep en Sorba krijgt het gebouw Busitel een grote transformatie en verduurzamingsslag. Aluverre Gevelbouw mag het gevelwerk voor dit project verzorgen.

Gevelwerk
Er zijn 264 aluminium kozijnen aan de langgevel Noord en Zuid gedemonteerd en afgevoerd. Deze zijn vervangen door 264 nieuwe aluminium kozijnen, waarbij gekozen is voor een profielsysteem van Schüco. Een uitdaging was het werk aan de ronde, gesegmenteerde kopgevel. Deze gevel hebben we voorzien van een brandwerende vliesgevel. Op de begane grond zijn vijf vliesgevelpuien gemonteerd. In totaal beslaat ons gevelwerk voor Busitel ongeveer 1.078 vierkante meter.

Precisiewerk
Een andere grote uitdaging was het plaatsen van het glas. In dit geval hebben we de steiger van boven naar beneden mee laten zakken tijdens de glasmontage. Dit doen we vaker, maar dit blijft toch altijd precisiewerk. Wat het extra spannend maakt is de halve meter die zich tussen de steiger en de gevel bevindt.

Verloop
Op dit moment wordt de laatste hand aan het gebouw gelegd, maar onze werkzaamheden zijn volledig afgerond. We hebben het werk kunnen uitvoeren volgens opdracht. Bij dit project werden extra maatregelen getroffen om het werk zo veilig en goed mogelijk te laten verlopen. Onder andere moesten alle stappen gedocumenteerd worden en werd er alleen gewerkt met gecertificeerde medewerkers.

Resultaat
Bij een project van deze omvang is het altijd lastig inschatten of het proces gaat verlopen zoals gepland. Bij het sloopwerk is er een kans dat er een onverwachte situatie optreedt, welke vooraf niet is ingecalculeerd. Gelukkig heeft dit geen invloed gehad op onze werkzaamheden. Dat daargelaten, zijn we trots op het resultaat van deze uitdagende klus!

Samenwerking
Ook over de samenwerking met het bouwteam zijn wij erg tevreden. We kijken terug op een fijne samenwerking met alle betrokken partijen!

 

Aluverre - Project Busitel

 


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring