Een blik op de gevel


Een blik op de gevel

14 juli 2022

Wat zijn de belangrijkste trends en innovaties in de gevelbranche? Halverwege 2022 laten we u aan de hand van een aantal voorbeelden graag zien wat de actuele ontwikkelingen zijn op het gebied van gevelbouw!

Duurzaamheid krijgt ook in de gevelbranche steeds meer voet aan de grond. Dat brengt uitdagingen met zich mee: de overheid stelt duidelijke doelen, waar wij als Aluverre Gevelbouw onze bijdrage aan willen leveren.

Recycling
Eén van de punten waar sterk op wordt ingezet, is de circulaire economie. Hergebruik van materiaal. Goed nieuws: aluminium is uiterst geschikt voor recycling! De aluminium profielen die wij verwerken, hebben een hoge legering. Daarom kan dit mooie materiaal oneindig gerecycled worden!

Energie besparen
Aluverre Gevelbouw werkt nauw samen met partners die in deze recycleketens betrokken zijn. Het gebruikte aluminium keert daardoor steeds terug in het proces. Dat bespaart ontzettend veel energie! Wij pleiten ervoor zo vroeg mogelijk in een project te overleggen met alle betrokken partijen, zoals bijvoorbeeld de projectontwikkelaar. Dat is het beste moment wanneer het doel van het gebouw kan worden aangegeven. Is eventuele demontage of herplaatsing van de gevel gewenst? Het demontabel maken van de gevel is geen enkel probleem. Ook dat is een manier van hergebruiken!

Duurzaamheidprestaties
Wij zijn betrokken bij verschillende projecten die het het BREEAM certificaat hebben behaald. Dat is de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Mede door onze bijdrage aan deze projecten zijn doelstellingen op het gebied van duurzaamheid behaald.

Port of Amsterdam
In Amsterdam is met het Technisch Coördinatiecentrum Port of Amsterdam een nieuw onderkomen voor de Divisie Havenmeester gebouwd. De nieuwbouw is gerealiseerd onder hoge duurzaamheidsambitie en is meer dan CO2 neutraal! Onze bijdrage bestaat uit de levering van zes aluminium buitenkozijnen en acht aluminium vliesgevels.

Louwman Dealer Groep
Het volledig nieuwe onderkomen van de Louwman Dealer Groep in Ridderkerk heeft vijfsterrenrating ‘BREEAM-Outstanding’. Het is daarmee het eerste autobedrijf in Nederland wat voldoet aan de hoogste norm voor duurzaam bouwen. Wij hebben de gevels geleverd, waarvoor een speciale zeefdruk ontwikkeld is.

Wilt u meer weten over onze duurzame innovaties? Neem dan contact met ons op.

 

Louwman Dealer Groep Ridderkerk


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring