Verder kijken met... Martijn!


Verder kijken met... Martijn!

17 mei 2022

Een arbeidsverleden lang in de gevelbouw: Martijn van Donselaar besloot na zijn studie in de bouwfysica dat zijn ‘liefde’ uitging naar de uitvoering en de maak-industrie, in plaats van naar advisering. Dat bracht hem bij Aluverre Gevelbouw.

Onze 45-jarige sales engineer werkt inmiddels alweer sinds 2016 bij ons. “De eerste vier jaar heb ik bij Aluverre als projectleider gewerkt, waarbij ik ook verantwoordelijk was voor de aansturing van het projectbureau.” 

Projecten

Martijn “Toen ik via een gemeenschappelijke zakelijke relatie te horen kreeg dat Aluverre op zoek was naar een projectleider, ging het snel. Mijn gesprek met Nicole Smit beviel van beide kanten. Bij Aluverre was er door het vertrek van de vorige projectleider en een verandering in het management behoefte aan ervaring. Als projectleider had ik zowel intern als met klanten contact over de wijze waarop we invulling aan projecten gaven. Daarnaast gaf ik sturing aan het projectbureau.”

Sales

Anderhalf jaar geleden maakte Martijn de overstap naar onze verkoopafdeling. Als sales engineer is hij één van de ‘gezichten’ van Aluverre. “Het werk als projectleider beviel goed, maar ik had ook behoefte aan andere uitdagingen. In goed overleg hebben we besloten dat ik ging bijspringen op de verkoopafdeling.” Hij vervolgt: “Ik ben nog steeds betrokken bij bepaalde projecten: met name bij glasvervanging. Ik vind het leuk om te doen en door mijn nieuwe rol kan ik projecten beter van afstand analyseren.”

Onderscheiden

Martijn: “Als verkoopteam beoordelen we aanvragen van klanten. Ik voer klantgesprekken, verzamel informatie en adviseer. We vertalen de risico’s en kansen naar een commercieel verhaal. De afweging die we maken bij het accepteren van opdrachten, is of het vaste partners zijn. Voor onze vaste klanten doen we veel! En we selecteren op uitdagingen: opdrachten waarmee we ons kunnen onderscheiden in de markt.”

Uitdaging

“De schaalgrote bij Aluverre vind ik heel leuk”, vertelt Martijn. De variatie in opdrachten maakt het werkt erg afwisselend, waarbij mijn persoonlijke voorkeur uitgaat naar middelgrote en grote projecten. Er moet een technische uitdaging zijn! Dan denk ik bijvoorbeeld aan een industrieel gebouw met vliesgevels en een uitkragende hoek in de constructie. Daarbij moet je rekening houden met een bewegende vloer. Door mijn brede achtergrond weet ik wat er speelt bij andere betrokken partijen. Ik herken de valkuilen.”

Ambitie

Martijn: “Het leuke en goede van Aluverre is dat we met een betrekkelijk klein team veel voor elkaar krijgen! Dat is uitzonderlijk en een mooie combinatie. We zitten kort op elkaar, waardoor we makkelijk communiceren: afdelingen onderling én met het management. Hier heerst een open cultuur!” Tot besluit: “Mijn ambitie is om mooie projecten binnen te brengen. Een andere uitdaging is het uitbreiden van ons netwerk van vaste partners.”

Martijn van Donselaar


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring