‘Adviseren bij de technische haalbaarheid van een ontwerp '

26 april 2022

Sebastiaan van der Pijl weet na ruim vijftien jaar ervaring als geen ander wat het werk van een tekenaar bij Aluverre Gevelbouw inhoudt.

Basis

“We zoeken in eerste instantie een tekenaar, die in AutoCad 2D-tekeningen uitwerkt van aanzichten, plattegronden en details”, vertelt Sebastiaan.” Met die tekeningen gaat onze productieafdeling aan de slag voor het vervaardigen van kozijnen en vliesgevels. De tekeningen vormen ook de basis voor het bepalen van de benodigde materialen.”

Architect

Sebastiaan vervolgt: “Het werk van de tekenaar kan op twee verschillende manieren worden ingevuld. Wanneer we voor een project deel uitmaken van een bouwteam, ben je betrokken bij de gehele voorbereiding en denk je mee met de architect over de technische haalbaarheid van zijn ontwerp. In het andere geval ga je op basis van beschikbare gegevens aan de slag en werk je uit wat de opdrachtgever of architect aanlevert.”

3D-tekenen

Sebastiaan: “Hoewel tegenwoordig nog veel van 2D-tekeningen gebruik gemaakt wordt, merken we dat in de markt grotere behoefte ontstaat naar tekeningen in 3D. Bij het ontwerpen van bijvoorbeeld bedrijfspanden worden steeds grotere uitdagingen aangegaan. Daar sluiten 3D-tekenimngen beter bij aan. Het is voor onze nieuwe tekenaar op termijn zeker een optie het 3D-tekenen in onze werkwijze te implementeren!”

Voortdurend op zoek naar verbeteringen

Aluverre Gevelbouw biedt sinds 1985 geveloplossingen in aluminium en glas, op het gebied van utiliteit en luxe villabouw: zowel nieuwbouw, renovatie en transformatie. Wij denken altijd een paar stappen vooruit en zijn voortdurend op zoek naar verbeteringen op het gebied van doorlooptijd, ontwerp, engineering, productie, montage of onderhoud. Omdat we productie en engineering in eigen hand hebben, kunnen we snel schakelen. We zijn flexibel en in staat á-la-minute in te spelen op veranderingen. Wij worden graag betrokken bij heel het bouwproces. Vanaf de eerste schetsen tot de uiteindelijke oplevering: juist dan laten we onze meerwaarde zien en profiteert u optimaal van onze ervaring, kennis en vakmanschap.

Daarom Aluverre Gevelbouw

Als Aluverre Gevelbouw zijn we een betrekkelijk klein bedrijf qua omvang personeel. Toch kunnen we heel grote projecten aan. Hard werken met elkaar heeft charme, juist omdat we elkaar kennen en iedereen met veel hart voor de zaak zijn eigen rol oppakt. We zijn altijd in ontwikkeling. Welke uitdaging we ook tegenkomen, Aluverre Gevelbouw gaat ervoor! Ben jij werkvoorbereider en tekenaar? Bekijk de vacature en solliciteer op onze functie. Wellicht worden we collega’s!


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring