Altijd een paar stappen vooruit!


Altijd een paar stappen vooruit!

14 april 2022

Altijd een paar stappen vooruit: dat is precies hoe Bob en Nicole Smit Aluverre Gevelbouw runnen. In dit duo-interview vertellen de eigenaren over de trends en ontwikkelingen waar ze mee te maken hebben en welke stappen ze zetten. Zowel intern als in de markt.

Bob: “Door alle ontwikkelingen op dit moment in de wereld, werken we in een onzekere markt. Er staan bijvoorbeeld veel glasfabrieken in Rusland en Oekraïne, die op dit moment niet kunnen leveren. Nicole vult aan: “Door het tekort wordt de druk op de markt groter. Dit is voelbaar door prijsstijgingen, wat weer voor veel onrust zorgt bij klanten.” Ze benadrukt: “Daarom is het extra belangrijk voorafgaand aan een project, het gesprek aan te gaan met de opdrachtgever.”

Ontzorgen

“Dat is gelijk een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening”, vertelt Bob. “We openen graag het gesprek aan de voorkant van een project, bijvoorbeeld met projectontwikkelaars. Daar geven we onze toegevoegde waarde aan, door een zo compleet mogelijke dienstverlening van hoge kwaliteit aan te bieden.” Nicole bevestigt dit en voegt toe: “We willen de klant in heel het traject ontzorgen: van het technische deel vooraf tot en met het onderhoud achteraf.”

Specialisten

Nicole: “Voor deze complete dienstverlening zijn specialisten nodig, zowel intern als extern. Zo gaan we meer samenwerkingen aan met specialistische partijen met het mooiste eindresultaat als doel. Intern betekent dit dat we op zoek zijn naar versterking met specialisten.” Bob vult aan: “In onze zoektocht naar personeel, maken we de keuze voor kwaliteit. Het maakt niet uit wat je opleiding is. Als je goed bent in wat je doet, dan bieden wij je graag een kans en ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast vinden we de sfeer in ons team erg belangrijk. Je ziet je collega’s immers vijf dagen per week!”

Van kantoorpanden naar appartementencomplexen

“Aluverre stond bekend als vliesgevelbouwer”, zegt Nicole. “We maakten veel vliesgevels voor kantoorpanden. Tegenwoordig ligt ook onze focus op renovaties en transformaties, waarvoor kozijnen nodig zijn.” Bob voegt toe: “We hebben gereageerd op de markt: de vraag naar kantoorpanden nam af en de vraag naar woningen nam toe. Naast dat onze pijlen gericht zijn op utiliteitsbouw, hebben we onze pijlen nu ook gericht op woningbouw, en dan met name hoogbouw. Hiervoor nemen we diverse stappen, zoals samenwerkingen met systeemhuizen.”

Gezonde groeiambitie

Bob: “We nemen deze stappen ook om onze continuïteit te waarborgen. Als Aluverre hebben we een gezonde groeiambitie, waarbij we ons focussen op de beste zijn en kwaliteit leveren. Hiervoor is uitbreiding van onze samenwerkingen en ons personeelsbestand van belang, maar ook onze merkpropositie in de markt. Nicole vult aan: “We willen bijvoorbeeld dat een opdrachtgever al contact opneemt voordat een project begint, of dat onze naam in één adem genoemd wordt met aluminium gevels voor de villabouw!”

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Aluverre Gevelbouw? Houd dan de website, LinkedIn, Facebook en Instagram in de gaten.

Auteur

Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring