Mooie opdracht: nieuwbouw sportcomplex De Sypel in Harderwijk


Mooie opdracht: nieuwbouw sportcomplex De Sypel in Harderwijk

24 maart 2022

Sportcomplex De Sypel is een groot en divers sportcentrum in Harderwijk waarin o.a. 2 sporthallen, een zwembad met diverse baden en een sportcafé te vinden zijn. Het sportcomplex is in de loop der tijd talloze keren aangepast en verbouwd. Nu is het zwembad uit 1976 aan vervanging toe.

Het huidige bad wordt vervangen door een nieuw zwembad met een 6-baans wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een groot recreatiebad dat gekoppeld kan worden aan het bestaande buitenbad met ligweide. Een van de voorwaarden voor de bouw van het nieuwe zwembad was dat het bestaande zwembad zo veel mogelijk in gebruik kon blijven gedurende de realisatie. Er is daarom voor gekozen om de nieuwbouw te realiseren op de kavel tussen het huidige zwembad en het buitenbad.

Na de realisatie van het nieuwe zwembad en de sloop van het oude zwembad, ontstaat er ruimte voor een nieuwe sporthal (De Sypel 3). Bij het ontwerp van het zwembad was het optimaliseren van het binnen- buitengebruik een belangrijk uitgangspunt. Door het toepassen van grote te openen geveldelen lopen de zwembaden bij warme dagen compleet in elkaar over en voegt de recreatiezaal extra attractie waarde toe aan het buitenbad.

Aluverre Gevelbouw is trots hier een bijdrage aan te mogen leveren met de productie én montage van 40 stuks kozijnen en 6 stuks vliesgevels inclusief 10 stuks inzetelementen. Er is gekozen voor de profielsystemen van Schüco.  In goede samenwerking met Van der Horst Aannemers zal begin 2023 het zwembad opgeleverd worden, waarna de bouw van de sporthal zal starten.

de-sypel-harderwijk.jpg

de-sypel-harderwijk-2.jpg


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring