'De afwisseling van een gecombineerde functie’

14 maart 2022

Sebastiaan werkt al meer dan vijftien jaar bij Aluverre Gevelbouw, onder andere als werkvoorbereider en tekenaar. Hij weet als geen ander wat er komt kijken bij deze functies. 

Van opdracht tot oplevering

Sebastiaan: “In tegenstelling tot bij veel andere, grotere bedrijven, combineren wij bij Aluverre Gevelbouw de functies werkvoorbereider en tekenaar. Dat betekent dat je bij ons een heel veelzijdig takenpakket krijgt voorgeschoteld: je bent vaak van opdracht tot oplevering betrokken bij het proces. Daardoor heb je ook met werkelijk iedereen binnen het bedrijf te maken: van administratie, calculatie en projectleiding tot de monteurs!”

Adviserende rol

“Je begint natuurlijk met tekenen in AutoCAD”, vertelt Sebastiaan. “En vervolgens geef je aan de inkoper door wat de benodigde materialen zijn aan de hand van de tekeningen. Wij voeren uit wat een architect bedenkt: daarin speel je als werkvoorbereider-tekenaar een adviserende rol. Wat is uitvoerbaar? Tijdens de uitvoering ben je beschikbaar voor vragen van de monteurs en heb je een controlerende functie op het gebied van de volgorde van de montage. Het zijn heel afwisselende dagen, waarbij je bijvoorbeeld achter de tekentafel begint en met een helm op eindigt.”

Engineeringsproces

Sebastiaan: “Op termijn kan je ook betrokken worden bij het engineeringsproces. Wanneer we voor een opdracht deel uitmaken van een bouwteam, denk je in het voortraject al mee met de architect en de projectontwikkelaar. Dat kan heel uitdagend zijn: we hebben bijvoorbeeld meegewerkt aan grote panden in Amsterdam. Op basis van handgemaakte schetsen hebben we uitvoerbare tekeningen uitgewerkt!”

Voortdurend op zoek naar verbeteringen

Aluverre Gevelbouw biedt sinds 1985 geveloplossingen in aluminium en glas, op het gebied van utiliteit en luxe villabouw: zowel nieuwbouw, renovatie en transformatie. Wij denken altijd een paar stappen vooruit en zijn voortdurend op zoek naar verbeteringen op het gebied van doorlooptijd, ontwerp, engineering, productie, montage of onderhoud. Omdat we productie en engineering in eigen hand hebben, kunnen we snel schakelen. We zijn flexibel en in staat á-la-minute in te spelen op veranderingen. Wij worden graag betrokken bij heel het bouwproces. Vanaf de eerste schetsen tot de uiteindelijke oplevering: juist dan laten we onze meerwaarde zien en profiteert u optimaal van onze ervaring, kennis en vakmanschap.

Daarom Aluverre Gevelbouw

Als Aluverre Gevelbouw zijn we een betrekkelijk klein bedrijf qua omvang personeel. Toch kunnen we heel grote projecten aan. Hard werken met elkaar heeft charme, juist omdat we elkaar kennen en iedereen met veel hart voor de zaak zijn eigen rol oppakt. We zijn altijd in ontwikkeling. Welke uitdaging we ook tegenkomen, Aluverre Gevelbouw gaat ervoor! Ben jij werkvoorbereider en tekenaar? Bekijk de vacature en solliciteer op onze functie. Wellicht worden we collega’s!


Naar het overzicht

Veiligheid en duurzaamheid
Veiligheid en
duurzaamheid
Kwaliteit en innovativiteit uit Nederland
Kwaliteit en innovativiteit
uit Nederland
Persoonlijk advies
Persoonlijk
advies
Ruim 30 jaar ervaring
Ruim 30 jaar
ervaring